تحقیقات متفاوتی که بر روی میزان رضایتمندی از زندگی و طول عمر صورت گرفته نشان میدهد افرادی که از زندگی خود رضایت دارند کمتر از افراد ناراضی به بیماریهای گوناگون دچار شده و بیشتر عمر میکنند.
اُلگا استروا، محقق دانشگاه تیلبورخ هلند اخیرا رابطه میان داشتن همسر شاد و طول عمر افراد را بررسی کرده و دریافته است نه تنها رضایتمندی فردی بلکه رضایت شریک زندگی نیز در میزان ابتلاء به انواع بیماریها و میزان مرگ و میر افراد موثر است.
این مطالعه که بهتازگی در مجله علمی علوم روانشناسی منتشر شده، زندگی ۴ هزار و ۳۷۴ زوج سالمند را به مدت ۸ سال بررسی و نشان داده است که رضایت از زندگی یکی از زوجها بر طول عمر زوج دیگر نیز موثر است.
برای اندازهگیری میزان رضایتمند این افراد از نسخه جدید پرسشنامه «رضایت در مقیاس زندگی» استفاده شد که افراد به هفت سوال نمره دادند. نمره یک کمترین و نمره هفت بالاترین میزان رضایت را نشان میدهد.
در این پرسشنامه سوالاتی همچون میزان نزدیک بودن به زندگی آرمانی، رسیدن به اهداف مورد نظر افراد در زندگی و رضایتمندی کلی از شرایط موجود مطرح شد.
رابطه میان شادی شریک زندگی و افزایش طول عمر
دلایل متعددی برای رابطه میان شادی شریک زندگی و افزایش طول عمر افراد مطرح شده است. سلامت روان بهتر، بیماریهای قلبی-عروقی کمتر، فعالیت فیزیکی بالاتر و رژیم غذایی مناسبتر از دلایلی هستند که نتایج این تحقیق را توضیح میدهند.
سلامت روان
سلامت روان به معنی سلامت هیجانی و روانشناختی است. این مساله سبب میشود که فرد بتواند عملکرد مناسب ذهنی و بدنی داشته و نیازهای متداول زندگی خود را برطرف کند.
میزان سلامت روان میتواند روابط خانوادگی، اجتماعی و حرفهای افراد را تحت تاثیر قرار دهد. این مساله گاهی تا حدی اهمیت پیدا میکند که نداشتن آن در بسیاری از جوامع معلولیت تلقی شده و به افراد مبتلاء به اختلالات و بیماریهای روانی تسهیلات ویژه معلولان تعلق میگیرد.
بیشتر بخوانید:
چرا بعضیها جذب اشخاص نامناسب با خود میشوند
۵ موضوع نگرانکننده که مردان کمتر از آن حرف میزنند |
تاکنون دیدگاهی برای این پست درج نشده است!