توصیهنامه (Recommendation Letter) نامهای است که شخصی برای توصیه دیگری می نگارد و نظرش را در مورد عملکرد وی ابراز می دارد.
هدف از ارائه توصیه نامه به دانشگاه مقصد در واقع نشان دادن توانایی و لیاقت شما برای تحصیل در مقطع بالاتر و در رشته تحصیلی مد نظر می باشد که این توانایی باید از طرف اساتید سابق شما که سابقه تدریس یا همکاری در پروژه های تحقیقاتی مختلف را با شما داشته اند، تایید شود.
توصیهنامههایی که برای گرفتن پذیرش از دانشگاهها لازم است، از طرف استاد برای متقاضییان نوشته میگردد.
گرفتن توصیه نامه از سختترین کارهاست زیرا اساتید وقت کافی برای آن ندارند و همچنین بسیاری از دانشگاهها فرمهای خاصی دارند که باید به همراه توصیهنامه ارسال گردد.
باید این فرم را از وبسایت دانشگاه پیدا نموده و به تعداد حداقل سه نفر از استادان ارائه نمایید تا تکمیل نمایند.
بعضی از دانشگاه ها دارای فرمهای توصیه نامه آنلاین هستند که با وارد کردن ایمیل اساتید به صورت خودکار لینک مربوطه برای استاد فرستاده میگردد تا تکمیل کنند.
البته استاد ممکن است بی دقتی نماید یا فراموش کند و مشکل ساز گردد. به خصوص اینکه استادان نیز زیاد تمایلی به انجام این کار ندارند.
بعضی از اساتید از متقاضییان می خواهند که این کار را خودشان انجام دهند که البته کار درستی نیست.
دقت فرمایید که این موضوع محرمانه است و این نامه ها برای هر استاد باید در یک پاکت خاص قرار گرفته و روی آن نیز توسط استاد امضاء گردد.
شما میتوانید از قبل اسم و آدرس استاد و دفتر مربوط به پذیرش دانشگاه مقصد را روی پاکت تایپ نموده (بعضی از دانشگاه ها برای این کار پاکت و فرم مخصوص دارند) و بعد به استاد بدهید.
از استاد خواهش بفرمایید تا بخشهایی را که در رزومه چیزی برای اثبات ندارید (مانند حل تمرین بودن، فعالیت های شما در شرکت خاص یا در دانشگاه در انجمن علمی خاص) در توصیه نامه بنویسد.
❗️ نکات مهم
✔️ تعداد توصیه نامه مورد نیاز برای اخذ پذیرش بر اساس قوانین دانشگاه مقصد تعیین می شود که عموماً ۲ یا ۳ نامه است.
✔️ توصیه نامه مناسب و قوی می تواند شانس شما را برای اخذ پذیرش و بورسیه افزایش دهد.
✔️ اساتیدی که به عنوان استاد مرجع انتخاب می کنید باید از اساتید سابق شما با شما دارند.
✔️ اگر برای مقطع دکترا اقدام می کنید ترجیحاً یکی از توصیه نامه ها را از استاد راهنمای خود در مقطع کارشناسی ارشد درخواست کنید.
✔️ توصیه نامه باید بر روی سربرگ دانشگاه پرینت شود و پس از امضا شدن توسط استاد مرجع باید در پاکتی قرار داده و مهر و موم شود و به همان صورت برای دانشگاه مقصد ارسال شود.
✔️ اگر دانشگاه مقصد از طریق سیستم الکترونیکی با استاد مرجع شما تماس گرفته است حتماً اطمینان حاصل کنید که استاد شما ایمیل دانشگاه را دریافت کرده و فرم لازم را تکمیل کرده است.
یک نمونه توصیه نامه تحصیلی (این فقط یک نمونه برای درک بهتر توصیه نامه تحصیلی است)
با سلام
بدین وسیله تأیید می گردد که سرکار خانم/جناب آقای … که مقطع کارشناسی/کارشناسی ارشد خود را در دانشگاه … به اتمام رسانده اند در طول دوران تحصیل خود از جمله دانشجویان بسیار سختکوش، با استعداد و پرانگیزه گروه … بوده اند. نامبرده دروسی را نیز با اینجانب داشته اند و در تمامی این دروس جزو دانشجویان بسیار شاخص و ممتاز بوده اند.
براین اساس و باتوجه به شناختی که اینجانب از شخصیت اجتماعی ارزشمند ایشان دارم ایشان را برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری آن دانشگاه معظم و هر دانشگاه تراز اول دیگری قویا توصیه می کنم. تردیدی ندارم که در آینده ای نزدیک شاهد شکوفایی اسعداد شگرف ایشان در سایه پشتکا، سخت کوشی و توکل به خداوند متعال خواهیم بود.
با احترام فراوان
..... (نام استاد)
استاد گروه … دانشگاه ....
شماره تماس
آدرس پست الکترونیک
نمونه انگلیسی
To whom it may concern,
I have known Mr/Mrs …. since ….. (insert year for example 2010) as a graduate student in ..... (name of the university) at ...... (name of the depatment). He/She has passed the ….. (name of the subject) with me where she/he was one of my top students.
She has successfully passed her MSc thesis titled “……” with me and has submitted several papers to international journals and conferences from her thesis. During this thesis, I found Mr/Mrs. …… a hard working student, interested in the subject, and with a very good perseverance. Her team work is excellent.
So it is a great pleasure for me to strongly recommend her to participate in a Ph.D program and I am sure that she can fulfill Ph.D with qualified excellent dissertation
Sincerely
SUPERVISOR NAME, Ph.D
FACULTY NAME
University of ....
Contact No
در این رابطه بخوانید:
◾️نکته های مهم در خصوص توصیه نامه برای پذیرش دانشگاه های خارجی
◾️چگونه توصیه نامه به دانشگاه مقصد ارسال شود
تاکنون دیدگاهی برای این پست درج نشده است!